DİĞER

Çocuklar İçin Bilmeceler

Çocuklar için en iyi bilmeceler

Bilmecelerin eski halk hikayelerinin ve süper kahraman destanlarının temel taşı olmasının bir nedeni var . Bilmeceler , zihni bilişsel döngülerinden çıkarmanın ve çocuklarda, yetişkinlerde ve efsanevi kahramanlarda yaratıcı düşünmeyi teşvik etmenin harika bir yoludur. Çocuklar için en iyi bilmeceler, tıpkı çocuklar için en iyi şakalar gibi, çocukları kalıpların dışında düşünmeye iten ve onları dilin kendisiyle eğlenmeye teşvik eden zorlu, eğlenceli kelime bulmacalarıdır .

Elbette, çok kolay bilmeceler ile çocuğunuzun hayal kırıklığından yüzünün kızarmasına neden olacak bilmeceler arasında ince bir çizgi var. Çocuklar için doğru bilmeceler, gerçekten zorlayıcı sorularla boğuşmak için eğlenceli bir yol sunabilir ve sunmalıdır .

Çoğu çocuk, düşünme bilmecelerinin gerektirdiği türde doğal bir yeteneğe sahiptir ve bir güdük ile ne kadar iyi başa çıktıklarıyla sizi şaşırtacaktır. En iyi bilmeceler, bir çocuğun doğal problem çözme becerilerini harekete geçirir ve yol boyunca onları güldürür. Çocuklar için kolaydan zora uzanan bu  komik bilmece ve cevap, her yaştan çocuğun çözmesi ve bunu yaparken eğlenmesi için harikadır.

1. Bilmece: Kullanmadan önce neyin kırılması gerekiyor?
Çözüm : Bir yumurta.

2. Bilmece: Bir çocuk ve babası bir araba kazası geçirir. Hastaneye vardıklarında doktor çocuğu görür ve “bu benim oğlum!” der. Bu nasıl olabilir?
Çözüm: Doktor, çocuğun annesidir.

3. Bilmece: Dört ayak yukarıda, dört ayak aşağıda, ortası yumuşak, Her tarafı sert.
Çözüm: Yatak

4. Bilmece: Neyi yakalayabilirsin ama fırlatamazsın?
Çözüm: Soğuk algınlığı!

5. Bilmece: Bir erkek kardeş, kız kardeşi ve köpekleri şemsiye altında değilse neden ıslanmadılar?
Çözüm: Yağmur yağmıyordu.

 6. Soru:Ne yükselir ama asla geri gelmez?
Çözüm: Yaşınız!

7. Bilmece : Deliklerle dolu ama yine de su tutan şey nedir?
Çözüm : Bir sünger.

8. Bilmece: Mary’nin dört kızı var ve kızlarının her birinin bir erkek kardeşi var – Mary’nin kaç çocuğu var?
Çözüm: Beş, her kızın aynı erkek kardeşi var.

9. Bilmece: Beni akşam yemeği için aldın ama asla yemedin. Ben neyim?
Çözüm: Çatal bıçak takımı.

10. Bilmece: Gençken uzunum, yaşlıyken kısayım , neyim ben?

Çözüm: Bir mum.

11. Bilmece : Hangi cevaba asla evet cevabını veremezsiniz?
Çözüm : Hala uyumadın mı?

12. Bilmece : Her zaman önünüzde olan ama göremediğiniz şey nedir?
Çözüm : Gelecek.

13. Bilmece : Şehirleri, kasabaları, dükkanları ve sokakları nerede bulabilirsin ama hiç insan bulamazsın?
Çözüm : Bir harita.

14. Bilmece: Boynu olan ama kafası olmayan nedir?
Çözüm: Bir şişe.

15. Bilmece: Sözlükte hangi kelime yanlış yazılmış?
Çözüm : Yanlış.

16. Bilmece: Tüy kadar hafif, içinde hiçbir şey yok ama en güçlü insan bile onu ​​bir dakikadan fazla tutamaz.
Çözüm: Nefes

17. Bilmece: Sana ait olan ama başkaları onu daha çok kullanıyor?
Çözüm: Adınız

18. Bilmece : Yılın kaç ayında 28 gün vardır?
Çözüm : Yılın tüm ayları en az 28 gündür.

19. Bilmece : Bacaklarım var ama yürüyemiyorum, neyim ben?
Çözüm : Bir sandalye

20. Bilmece : Bir odayı hiç boşluk bırakmadan doldurabilirim ben neyim?
Çözüm : Işık

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir